Sciencia-ficcion

Sci-fi könyvek, ill. novellák, amiket olvastam, röviden összefoglalva.

Friss topikok

Címkék

Günther Krupkat - Amikor meghaltak az Istenek

2011.02.08. 16:34 rere02

Günther Krupkat - Amikor meghaltak az Istenek

Jövőbeli történet a múltról. Hogy is van ez? Egy kutatócsoport lázas munkájának eredménye képpen rátalálnak a Holdon egy űrhajó roncsára, ami nem földi ember műve, rajta babilóniaihoz hasonló ékírással. Később ezen a szálon elindulva a Mars legfurcsább holdján a Phoboson egy megfigyelőállást találnak, abban egy hangfelvétellel. Nagy nehezen megfejtik a tudósok, hogy hangozhat ez emberi nyelven.
Az Istenekről szól, akik lejöttek még az ókorban a Földre a csillagokból. Valójában földönkívüliek a Meju nevű bolygóról, de mivel olyan fejlett technológiával rendelkeznek, amivel akkoriban az emberek (ők imriknek hívják az embereket) nem rendelkeztek. Nagy tisztelet övezte a távoli idegeneket, nagy erőt tulajdonítottak nekik.A kazetta az ő és az ókori mezopotámiaiak történetét meséli el, akikkel szoros kapcsolatba kerültek.
Az ő bolygójukat nagy veszély fenyegette, azért is mentek a Földre. De amint a Meju fölrobbant, darabjai tüzes esőként bombázták a Föld egy részét. Onnan is menekülniük kellett, az emberek pedig a barlangokban találtak menedéket. Sokan az "Istenek" közül odavesztek.Ezért is ez a címe.
Érdekes, ahogy leírja a kutatás menetét, meg az ókori életet. Nekem tetszett. Persze más dolgok is kiderülnek, hogy kik ezek az istenek, honnan jöttek, mi az író szerint a magyarázat a Mars és a Jupiter közötti meteorövre... és még sok érdekes dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://sciencia-ficcion.blog.hu/api/trackback/id/tr522647153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása