Sciencia-ficcion

Sci-fi könyvek, ill. novellák, amiket olvastam, röviden összefoglalva.

Friss topikok

Címkék

Vlagyimir Grigorjev - A bőségszaru

2011.02.08. 15:23 rere02

Vlagyimir Grigorjev - A bőségszaru

Egy kicsi utcán van egy öreg, kopott plakát egy bőségszaruról. Az egy olyan szerkezet, amibe bemegy a szemét, és javak jönnek ki a másik oldalán. Egy tudós meglátja ezt, és kedvet kap, hogy építsen egy ilyen szerkezetet. Több évig dolgozik rajta, mígnem elkészül a nagy mű. Elviszi egy nevesebb feltalálóhoz, aki néhány napra rá összehívja a tehetősebb kollegáit, hogy nézzék meg a bősérszarut. A többséget meggyőzte a gépezet, mivel tökéletesen működött.
A nézők körében volt egy begyepesedett agyú, mittörődöm ember is, aki meg akarta nézni a bőségszaru inverz (visszafele történő) működését is (mivel olyat is csinált rá bizonyos okokból a feltalálónk). Aztán az beszippantotta a mittörődömöt, a feltaláló ki akarta húzni onnét, de a bőségszaruja őt is beszippantotta, s tönkrement a gépezet. Azóta sem tudták megjavítani. Nem akadt abban a korban olyan jelentős elme, mint ez a feltaláló.

A bejegyzés trackback címe:

https://sciencia-ficcion.blog.hu/api/trackback/id/tr652646984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása